Cinci semne ca nu ai incredere in tine!

tumblr_ojh1e8HWGa1u8iu8mo1_1280

În calitate de hair stilist, cosmetician sau make-up artist, una dintre cele mai importante trăsături care trebuie să aibă succes în domeniul tău este încrederea în sine. S-ar putea să aveți cele mai inovatoare idei, puteți să vă țineți cont de cele mai recente tendințe, puteți avea abilități tehnice deosebite pentru a executa exact ceea ce dorește clientul dvs., dar dacă nu aveți încredere în sine, aceste trăsături pozitive nu vor însemna orice. Calitatea muncii va suferi în cele din urmă, pentru că dacă nu credeți în voi înșivă, cum pot crede clienții dvs. în voi?

Deci, înainte ca lucrările dvs. să fie afectate, poate doriți să fiți atenți la aceste semne de avertizare care vă lipsesc de încrederea în sine ca stilist.

Aveți nevoie de validare de la colegi sau de la șeful dvs. în legătură cu munca dvs. – Dacă aveți o încredere scăzută în sine, nu veți avea încredere în propriile judecăți asupra oricărui lucru, inclusiv a muncii dvs. Chiar dacă lucrarea dvs. este minunată și simțiți că este minunat, nu veți avea curajul să o recunoașteți și să vă simțiți bine până când și dacă un coleg sau șeful dumneavoastră vă asigură că ați făcut o treabă minunată. Această nevoie de validare din partea altora din cauza incapacității de a avea încredere în judecățile voastre este un semn important al încrederii în sine scăzute.

Întotdeauna te compari cu colegii tăi. Dacă te compari mereu pe tine și pe munca ta cu colegii tăi, ar putea însemna că ai lipsa de încredere în tine. De exemplu, puteți compara întotdeauna numărul de clienți pe care un coleg le are și dacă au mai multi, vă simțiți rău despre dvs. și credeți că nu faceți o treabă bună. Aceasta este o concurență nesănătoasă. Nu vei putea să fii fericit pentru succesul altora și succesul tău nu te va aduce cu adevărat fericire reală dacă nu înțelegi că singura persoană de care ai nevoie să te compari este persoana pe care ai fost ieri. Întotdeauna se străduiesc să crească personal.

Nu reușiți să faceți critici constructive – Adesea vă aflați în defensivă când cineva vă oferă feedback despre munca dvs.? Tind să faceți prea multe critici constructive în loc să încercați să vă îmbunătățiți? Acestea sunt semne că vă lipsește încrederea în sine. Un stilist de încredere ia întotdeauna orice fel de critică în mod obiectiv, mai degrabă decât să reacționeze imatur. Ei înțeleg că toată lumea face greșeli și dacă cineva are ceva de spus despre ei sau despre munca lor, ei sunt recunoscători că le-a fost adusă în atenție pentru ca ei să poată învăța din ele. Și dacă simt că critica nu este justificată, ei vor spune calm și politicos că, deși respectă opinia, ei nu sunt de acord.

Permiteți mici obstacole să vă aducă în jos – Un semn care presupune că sunteți un stilist care are nevoie de un impuls în încrederea în sine este că renunțați prea ușor. Permiteți mici rețineri să vă aducă în jos. Chiar dacă este normal și bine să te simți uneori puțin, important este să întorci mereu. Și aici vă va afecta lipsa de încredere în sine. Veți rămâne în jos, în loc să vă întoarceți, chiar și pentru motive minore. De exemplu, o mică reclamație din partea unui client vă poate distruge credința în voi înșivă.

Trebuie să vă justificați întotdeauna acțiunile. Dacă simțiți nevoia de a vă justifica fiecare dintre acțiunile și deciziile dvs., indiferent cât de minore, este un semn că vă lipsiți de încrederea în sine. De exemplu, dacă un coleg de muncă vă întreabă dacă ați putea sa faceti schimb de ture și în loc să spuneți un simplu, “Îmi pare rău, dar nu”, ați venit cu explicații lungi, scuze și motive pentru care nu îi puteți ajuta pe el sau ea. Înțelegeți că nu îi datorați nimănui explicații și că puteți spune întotdeauna “nu”.

Related Blogs

Centrul de preferințe pentru confidențialitate